25.10. 2016

14 november 2016 – Het is volle Maan en de maan staat het dichtst bij de Aarde

Supermaan – zo heet het fenomeen wanneer het volle Maan is en wanneer hij het dichtst bij de Aarde is. Daarnaast kunnen we dit fenomeen zien in de nacht van maandag (14 november) op dinsdag (15 november).

14 november 2016 – Het is volle Maan en de maan staat het dichtst bij de Aarde

In termen van astronomie is het in het algemeen bekend dat de Maan niet in een exacte cirkelvormige baan om de Aarde draait. Zijn baan is niet excentriek en dus kan de afstand tussen de Maan en de Aarde verschillen. Het kan variëren in een afstand van vijftigduizend kilometer. De Maan is dus soms verder van onze planeet en, omgekeerd, soms ook dichtbij. De Supermaan is alleen mogelijk als de Maan dichtbij ons planeet is en ook tegelijkertijd ook vol. Hoewel de maan ongeveer 30% helderder is en 15% groter lijkt zullen mensen het nauwelijks opmerken.

Welke impact zal een Supermaan hebben met betrekking tot de astrologie?

We kunnen absoluut een grotere invloed van de volledige volle maan verwachten op onze gezondheid. Helaas zijn dit negatieve invloeden. Wat meer, het is ten strengste aangeraden om elke vorm van geplande operaties te vermijden. Het zou het beste zijn om een andere geschikte datum te vinden. Omdat de kracht van de volle Maan stijgt naarmate het dichterbij de Aarde komt. Bovendien zal de Maan plaatsvinden in Stier in deze periode. Deze positie heeft invloed meer invloed dan normaal op het hoofd en de nek. Wees voorzichtig en belast uw spieren van uw nek niet te veel, waardoor u griep zou kunnen krijgen. Een ander risico kan een verhoogde kans op een beroerte zijn. Genezing van littekens en genezing in het algemeen zullen ook worden beïnvloedt. U zult zich veel zwakker en langzamer voelen.

De Supermaan kan ook impact hebben op uw emoties. We kunnen ons veel gevoeliger voelen dan normaal. Communicatie kan vrij ingewikkeld zijn in alle vormen van relaties – familie, werk, partners. Beïnvloed door de Maan hebben we de neiging om ons terug te trekken en ons te focussen op onze eigen innerlijk gevoelens. Daarom is het het beste om u rustig op te stellen. Ruzies die plaatsvinden op deze dag kan iemand erg pijn doen en u zult daar achteraf mee moeten omgaan. Aan de andere kan bevordert de Maan ook fantasie en zelfontwikkeling.