3.11. 2019

Zeldzame Doorvoer van Kwik Over De Zon

Op Maandag 11 November zal er een uniek fenomeen zijn dat niet door een ruimtefanaat mag worden gemist. We zullen de gelegenheid hebben om de overgang van Mercurius tussen de zon en de aarde waar te nemen. Onderweg bedekt hij een klein deel van de schijf van de zon, dus het zal verschijnen als een kleine zwarte stip die over het oppervlak van de zon beweegt.

Helaas is Mercurius te klein en te ver weg om met het blote oog te worden gezien. Daarom is het noodzakelijk om een ​​telescoop te gebruiken die is uitgerust met een speciaal filter om te voorkomen dat onze ogen worden beschadigd door rechtstreeks in de zon te kijken.

Venus passeert ook tussen de aarde en de zon, maar dit is uiterst zeldzaam en helaas zal niemand van ons leven om het te zien. Hoewel de doorvoer van Mercurius veel frequenter is, kunnen we er in 13 jaar opnieuw en volledig van genieten. De doorgang in november zal slechts gedeeltelijk zijn, dus we zullen slechts de helft kunnen zien - alleen de inwoners van sommige landen in Zuid-Amerika zullen de kans krijgen om de hele show te zien.