1.6. 2021

Het geheim van de rode zonsondergang

Een rode zonsondergang is zichtbaar voor iedereen in de wereld. Het wordt als romantisch gezien en zelfs als magisch gezien. Het is altijd een beetje anders, verschillend in kleur en vorm. Maar heb je je wel eens afgevraagd waar deze kleuren vandaan komen? Wij vroegen het ons af en in de volgende paragrafen, vertellen wij het aan u.

Het geheim van de rode zonsondergang

Kleurrijke zonsondergangen komen, vooral voor na een winderige dag. Wanneer het waait, komt er meer stof in de atmosfeer terecht. De waterdamp condenseert deze deeltjes wanneer het winderig is door de lagere temperatuur, hierdoor vormen ze kleine kristallen. Dit resulteert in een kleurrijke hemel. Meestal rood, maar roze, geel of oranje kan ook voorkomen . De kleur hangt af hoe hoog de zon boven de horizon staat.

Er wordt gezegd, dat wanneer er een kleurrijke zonsondergang is, het weer zal veranderen. Dit is vooral waar met een kleurrijke zonsopgang in de ochtend, want dit betekent dat het een winderige nacht was, die wolken en een koufront met zich meegebracht heeft, die invloed heeft op het weer.