1.2. 2021

Chinees nieuwjaar 2021

Volgens onze kalender begint, het Chinees nieuwjaar, of Lunair nieuwjaar, later dan de kalenders die wij normaal volgen. De Gregoriaanse kalender, is ??n van de zonnekalenders en is niet gebonden aan de lunaire fase. Elk jaar heeft een vaste lengte, behalve voor een schrikkeljaar. Ter vergelijking, het begin van het Chinese nieuwjaar is variabel en schommelt tussen 21 januari en 20 februari.

Chinees nieuwjaar 2021

Het Lunaire nieuwjaar wordt astrologisch bepaald, deze valt samen met de tweede nieuwe maan na de winter zonnestilstand en gebaseerd op de observaties van de maan cyclus. De lunaire kalender is een beetje gelijk onze zonnekalender, het heeft ook 12 maanden, maar enkel 354 dagen. Het verschil van 11 dagen zorgt ervoor dat Chinees nieuwjaar 11 dagen eerder valt. Daardoor zijn er geen winter en zomer maanden in deze kalender, elke maand kan in elk seizoen vallen.

In 2021 valt het begin van het nieuwe jaar op 12 februari, en het zal het jaar van de metalen buffel worden. Dit jaar zal moeilijker worden voor carri?res, het zal veeleisender zijn, maar je zal wel beloond worden na je harde werk. Volgens de Chinese horoscoop, is het jaar 2021 ideaal voor algemene verbeteringen. Het zal een jaar van vlijt zijn. Al de problemen die veroorzaakt zijn door dit jaar moeten aangepakt worden.