1.4. 2020

Wat zijn tarotkaarten en hoe werken ze?

Tarotkaarten zijn een van de meest populaire methoden voor waarzeggerij. Veel mensen maken ze belachelijk, ook al vinden sommigen ze erg waardevol voor het geven van levensbegeleiding. Hoe dan ook, één ding is duidelijk: hun geschiedenis gaat ver terug.

Wat zijn tarotkaarten en hoe werken ze?

Waar komen ze vandaan? Sommige mensen geloven dat ze afkomstig zijn uit het oude Egypte of de joodse spirituele leer van Kabbalah. Het bewijs daarvoor ontbreekt echter en het is dus waarschijnlijker dat ze ergens halverwege de 15e eeuw in Italië zijn ontstaan, waar de game Tarocchini is gemaakt. De spelers kregen kaarten uitgereikt en op basis van hun thematische associaties schreven ze gedichten.

Tarotkaarten kunnen afkomstig zijn van een spel dat lijkt op de huidige Bridge. Voor rijke Italiaanse families maakten kunstenaars vroeger met de hand geschilderde kaarten met symbolen zoals bekers, zwaarden, toverstokken en pentakels. Moderne kaarten hebben ook deze symbolen en het aantal kaarten is ook hetzelfde gebleven - 78 kaarten om precies te zijn. In andere Europese landen arriveerden tarotkaarten in het midden van de 18e eeuw.

Zoals we al zeiden, zijn er 78 kaarten in het tarotkaartspel verdeeld in grote en kleine arcana, gegroepeerd op hun symboliek en lay-out. In de belangrijkste zijn er 22 kaarten die essentiële levens- en spirituele lessen vertegenwoordigen. In de kleine arcana zijn er 56 kaarten die de beproevingen en beproevingen van ons dagelijks leven weerspiegelen. Ze zijn verder onderverdeeld in 16 hofkaarten die onze persoonlijkheidskenmerken vertegenwoordigen, die we op elk moment kunnen laten zien - we hebben het over koningen, koninginnen, ridders en pagina's. De rest van de kleine arcana bestaat uit 40 genummerde kaarten in vier kleuren - bekers, zwaarden, toverstokken en pentakels. Ze vertegenwoordigen de situaties waarmee we dagelijks in aanraking komen.

Hoe werken ze? Ze helpen ons de verhalen van ons leven te visualiseren. Het is een soort spiegel voor onze ziel die ons motiveert om onze innerlijke wijsheid te gebruiken op een manier die ons naar diepere verbindingen zal leiden. Elk van de 78 kaarten kan onze spirituele lessen onthullen en ons vervolgens op ons pad leiden.

Er zijn talloze varianten van lezen - ze onderscheiden zich door de focus, evenals het aantal kaarten en de vorm waarin ze worden gelezen. Voor beginners is het ideaal om jezelf een vraag te stellen en de kaarten te vragen deze te beantwoorden of een mogelijke oplossing voor de situatie te schetsen. Vervolgens kunt u met meer kaarten gaan werken - misschien wel vijf - waarbij elk daarvan een ander aspect van uw leven zal vertegenwoordigen.

Als je van plan bent om de kaarten voor iemand anders te lezen (met hun toestemming), komen we in de sferen van het collectieve bewustzijn. Met een beetje oefening zult u intuïtief verschillende berichten kunnen ontvangen en weten hoe u de specifieke persoon kunt helpen.