19.10. 2015

Horoscoop stap voor stap

We weten allemaal dat je om je horoscoop te weten, je op zijn minst je geboortedatum moet weten. Maar er zijn niet veel mensen die twee even belangrijke details kennen: geboorteplaats - de geografische ligging in het geografische netwerk en het exacte tijdstip van de geboorte (tenminste het tijdstip). Nadat deze informatie is opgenomen gaat er een nieuwe wereld voor u open. Horoscopen die speciaal voor jou zijn samengesteld.

Horoscoop stap voor stap

En hoe werkt dit nu eigenlijk in theorie? Het belangrijkste is om de juiste verhouding van kwaliteiten en elementen te bepalen. Deze classificatie is algemeen van toepassing op personen in een van de twaalf tekens van de dierenriem. Er zijn vier elementen (vuur, lucht, water en aarde) en drie astrologische kwaliteiten (basis, vast en variabel). Logischerwijs komen er 4 dierenriemtekens onder elk van deze kwaliteiten die men in de onderstaande tabel kan zien:

   BASIC   VAST   VARIABEL
VUUR   Ram  Leeuw  Boogschutter
LUCHT  Weegschaal  Waterman  Tweeling
WATER   Kreeft  Schorpioen  Vissen
AARDE   Steenbok  Stier  Maagd

Deze classificatie is erg belangrijk om de krachten en energieën van het horoscoop dat ons beďnvloed te bepalen en ook om meer over het basis temperament van elk teken te leren.

De volgende stap is te leren wat het ascendant teken is. Daarvoor moet je het exacte tijdstip van je geboorte weten, zo krijgen we een beter beeld van het persoon en hun belangrijkste karakter eigenschappen. Wat betekent de term "ascendant"? Het is het eerste en belangrijkste (hoofd) huis (zie beneden), welke de fundamentele aspecten van de individu bepalen. Zijn persoonlijkheid, uiterlijk en gezondheid. Dit feit in verband met de heersende planeet (bekend als de regent), deze hoort bij elk individueel teken, geeft ons informatie over de manier van leven van het individu. Zijn prestaties, expressie en succes.

Tenslotte, als men een horoscoop samenstelt, moeten we op de positie van de zon, de maan en de planeten en hun locatie in de astrologische huizen letten. Zulke astrologische huizen kan men zich als een ruimte voorstellen welke voor een sterrenbeeld aan de rand gereserveerd is. Er zijn er twaalf van, net als de tekens. Hun plaatsing is individueel voor een bepaald persoon en is afhankelijk van zowel de geografische locatie, de datum en het tijdstip van diens geboorte. Een dergelijke interpretatie kan ons veel vertellen over de levensgebieden in welke het individu zal uitblinken, of waar ze niet succesvol in zullen zijn.

Astrologie is eigenlijk niet zo simpel, maar we hopen dat dit artikel nuttig is om tenminste een ruwe basis hoe een horoscoop werkt van te leren. Laat de rest maar aan ons ervaren astrologen team over.