De Maan

Kenmerkt hart, ziel en ons innerlijke zelf. We worden verlegen en gevoelig onder de invloed van de Maan.

De Maan

De maan heeft in de eerste plaats invloed op onze hart en ziel. In de astrologie stelt de Maan een spiegel voor en is het tegenovergestelde van de Zon, die onze buitenkant en ego vertegenwoordigt. In termen van de horoscoop wordt dit beschouwd als de belangrijkste symboliek. Op dagelijkse basis wordt ons metabolisme significant beïnvloed door de Maan, omdat het dichtbij de aarde staat. Dit kan worden gevolgd in een maankalender.

De maan is een symbool voor moeder of vrouw – er wordt daarom op een vrouwelijke manier gesproken in mythes of sprookjes. Het symboliseert ook vruchtbaarheid en conceptie. Het belichaamt het verlangen om te begrijpen wat er gebeurt in ons en onze diepste gevoelens. Het maakt ook dat wij aandacht besteden aan onze emoties. Het vertegenwoordigt onze natuurlijke instincten en beschermt ons op hetzelfde moment. Het kan ook veel onthullen over wat we nodig hebben (niet wat we willen).

Als de Maan sterk wordt afgedwongen is men nogal schuw en gevoelig – introvert en vooral geconcentreerd op hun gevoelens en fantasie. Dit hangt samen met de manier waarop de Maan in psychologische termen wordt uitgelegd. Hier vertegenwoordigt het onze jeugd- een soort van formules die zijn gecodeerd in het diepst van onze ziel.

De Maan in Ram De energie van deze dagen brengt ongemak. Het leven verloopt snel, wat u energie geeft, maar aan de andere kant verla... De Maan in Stier Er zijn gespannen energieën wanneer de Maan in Stier is. We willen de dingen gewoon zoals ze nu zijn. Mensen die prob... De Maan in Tweelingen Tijdens deze dagen zijn we onder invloed van energie die ervoor zorgt dat we bij anderen willen zijn. U zult dol zijn... De Maan in Kreeft U zult tijdens de dagen van de Maan in Kreeft gevoeliger zijn dan normaal. De huidige energie wordt gericht op het ge... De Maan in Leeuw Er is een energie die het maken en bouwen van waarden ondersteund, waar u later trots op zult zijn en waar anderen u ... De Maan in Maagd De energie van deze dagen brengt ons helaas stress. Uzelf in de rol van martelaar zetten is ook typisch. Praktisch ge... De Maan in Weegschaal Er is een sociale energie deze dagen. U verlangt naar bewondering, maar ook naar een soort waardering van andere mens... De Maan in Schorpioen De energie deze dagen is vol met emoties. Daarom gedragen we ons vaak impulsief en jaloers, vooral wanneer we ons bed... De Maan in Boogschutter Er is een vredige en optimistische energie deze dagen. Echter zou men het gevoel kunnen hebben dat ze niet te lang op... De Maan in Steenbok Gedurende deze periode kunt u positieve energie verwachten op het gebied van werk en zaken. Deze plaatsing geeft ons ... De Maan in Waterman Het nadeel van deze dagen is zeker de energie om te eenzaam te zijn. Daarom zult u liever met uw eigen gedachten zijn... De Maan in Vissen U kunt een energie verwachten op het gebied van de verbeelding, die zal werken op volle sterkte deze dagen. Daarom ka...