Zodiac structuur

U kunt de data van bepaalde sterrenbeelden in de tabel vinden. Er zijn actuele data die jaarlijks kunnen variëren en data gebaseeerd op de positie van de sterren (hieronder uitgelegd).

Elk teken behoort tot één van de vier elementen en tot één van de drie kwaliteiten welke ons 12 unieke combinaties – sterrenbeelden – geeft.

We classificeren alle tekens op basis van elementen, kwaliteiten en polariteiten. Vooral de samenvoegingen van elementen en eigenschappen zijn essentieel voor de vorming van 12 unieke combinaties waaruit de kenmerken van elk teken naar voren komen en kunnen worden beschouwd als bouwstenen voor de horoscoop.


elementen

De astrologie werkt met de symboliek van vier verschillende elementen. Ze zijn overal om ons heen en het zijn: vuur, water, lucht en aarde. Ieder van ons draagt deze elementen in zich; maar we identificeren ons maar met één of twee van hen. De anderen blijven echter onderdrukt. Met betrekking tot de horoscopen kunnen we ons elementen voorstellen als een stroom en transformatie van energie in elk teken van de dierenriem.

vuur ( a Ram e Leeuw i Boogschutter )

Het element vuur is zeer energiek, het verwarmt ons en drijft ons vooruit. Aan de andere kant heeft het verschillende destructieve effecten – het kan het onnodige branden en daarom een woestijn achterlaten. De belangrijkste kenmerken van deze persionen zijn passie en verlangen om een avontuurlijk leven te leiden.

Je zou kunnen zeggen dat vuur vrij fysiek is. Zulke mensen hebben de neiging om warm en eerlijk te zijn en niet bang voor fysiek contact (een knuffel etc.) dan andere mensen. Over het algemeen gesproken heeft dit element een mannelijk aard, hoewel er niet kan worden gezegd dat vrouwen met het vuur element niet vrouwelijk genoeg zijn. In tegenstelling zelfs, het zijn meestal gepassioneerde minnaars.

Een aantal van de positieve eigenschapen van het element vuur zijn absoluut kracht, activiteit, inspanning, vastberadenheid en moed. Niettemin kunnen de negatieve eigenschappen drift, twistzucht, jaloezie en de neiging om te veel te eten zijn.

aarde ( b Stier f Maagd j Steenbok )

Het element aarde is zeer scherpzinnig. Enkele van de belangrijkste eigenschappen van deze mensen is praktisch, stabiliteit en een grote potentieel voor intellectualiteit. Symboliek is duidelijk. Zulke mensen houden hun voeten op de grond. Ze zijn realistisch, soms zelfs conservatief, mar wat het meest belangrijk is, ze zijn betrouwbaar. Daardoor zijn ze goede vrienden. Ze zijn meestal onopvallend en het zijn rustige mensen. Omgekeerd zijn ze erg scherpzinnig als het om details gaat.

Het enige wat ontbreekt in dit element is fantasie en intuïtie. Daarom is het moeilijk voor hen om hun tijd alleen met hun gedachten door te brengen en het kan gezegd worden dat ze niet in staat zijn om van alle aspecten van het leven te genieten. Ze zijn sociaal omdat andere mensen het ding is wat hen verrijkt. Het water element brengt veiligheid en materiële bezittingen. Zulke mensen zijn meestal materialistisch. Bovendien denken ze bij hun inspanningen wanneer ze iets doen aan het welzijn van anderen, vooral hun familie.

lucht ( c Tweelingen g Weegschaal k Waterman )

Het element lucht kan worden gekarakteriseerd als een actieve, nieuwsgierige, communicatieve, aan de ene kant zeer flexibel en elastisch, maar aan de andere kant onrustig en onstabiel. Vandaar dat deze mensen zeer veelzijdig zijn.

Deze mensen zijn vaak geïnteresseerd in verschillende gebieden en ze zijn vrij snel enthousiast over alles wat nieuw en opmerkelijk is. Uithoudingsvermogen is niet hun sterkste punt. Het gebeurt vrij vaak dat ze hun werk niet afmaken door een gebrek aan motivatie of vanwege het feit dat ze iets anders wat interessanter is kunnen doen.

Problemen kunnen optreden als het gaat om het uiten van hun gevoelens. Deze mensen hebben vaak de neiging om zich terug te trekken en ze willen hun kwetsbaarheid niet tonen. Als ze echter gedwongen worden om zichzelf te uiten, zijn ze nogal heetgebakerd en onzeker, ze zijn roekeloos.

water ( d Kreeft h Schorpioen l Vissen )

Hoewel het misschien niet zo lijkt is water liever verbonden met verlegen, introverte, teruggetrokken en vreedzame mensen. De belangrijkste eigenschappen van deze mensen zijn emoties en gevoelens. Daarom kan er worden gezegd dat zonder water er een gebrek aan liefde is en relaties zouden stoppen te werken.

In het algemeen heeft water nogal vrouwelijke kenmerken – dankzij zijn zachtheid en empathie. Dit bekent echter niet dat een man met het element water niet mannelijk genoeg is. Zijn voordelen zijn passie, diep denken en fantasie, die zijn partner zeer interessant zou kunnen vinden.

De gevoeligheid van het element water kan zowel positief als negatief lijken. Met betrekking tot het positieve zijn deze mensen onzelfzuchtig, te vertrouwen, flexibel en geweldige geliefdes. Ze respecteren anderen en zijn warm. Aan de andere kant kan het gebeuren dat ze liegen uit angst om iemand te kwetsen.


polariteit

Er zijn twee soorten polariteit te onderscheiden in een horoscoop, dit zijn: mannelijke (positief, lichte polariteit, Yang genoemd) en vrouwelijke (negatief, donkere polariteit, Yin). Over het algemeen kan men niet zeggen dat elk teken alleen met een mannelijke of vrouwelijke overeenkomt, maar dat ze vrij energetisch door de anti-polen worden aangetrokken.

mannelijk ( a Ram c Tweelingen e Leeuw g Weegschaal i Boogschutter k Waterman )

Een teken van mannelijke polariteit wordt meestal ervaren als licht en positief en heeft een normale actieve en extrovert karakter. Over het algemeen kan worden gesteld dat deze mensen vrij dominant in de samenleving zijn.

De mannelijke polariteit kan moed, durf en een ondernemende geest geven. Geen wonder dat ze bereid zijn om in een leidinggevende positie plaatst te nemen, ze zijn niet bang voor verantwoordelijkheid en consequenties. Ze geloven absoluut in hun capaciteiten. Niettemin kunnen extreme situaties kan overdreven zelfvertrouwen leiden tot een gevoel van superioriteit en egoïsme.

vrouwelijk ( b Stier d Kreeft f Maagd h Schorpioen j Steenbok l Vissen )

Het teken van vrouwelijke polariteit wordt gezien als negatief, donker, nachtelijk en kan worden gekarakteriseerd als gevoeliger, mentaal en introvert. In de samenleving kunnen ze neiging hebben zich in de menigte te mengen als waarnemers.

De vrouwelijke polariteit is gebaseerd op emoties. Ze ervaren situaties daarom emotioneler. Dankzij dit kenmerk zijn dergelijk personen in staat om te reflecteren, waardoor het voor anderen lijk sof ze introvert en teruggetrokken zijn. Ze zijn meestal bang voor obstakels en verantwoordelijkheid. Dat is reden waarom ze de neiging hebben om op de achtergrond te blijven.


kwaliteiten

Met betrekking tot de horoscoop zijn er 3 kwaliteiten: basis, vast en aanpasbaar. We kunnen ze gebruiken als we iemands kracht en energie willen bepalen welke iemand karakter beïnvloedt. We kunnen deze energie vergelijken met de energie van de elementen, elke teken of planeet, welke ook impact op ons hebben. Elke kwaliteit vertelt on hoe we waarnemen en handelen bij conflicten.

basis ( a Ram d Kreeft g Weegschaal j Steenbok )

De basiskwaliteit geeft, samen met de basis tekens, sterke, onafhankelijke en ambitieuze mensen weer. De aard van deze mensen is nooit rustig. Omdat ze zich de hele tijd moeten verplaatsen of actiefs moeten doen.

Mensen geboren met deze kwaliteit geven de meeste waarde aan aanwezigheid. Hun inspanningen worden dus verbonden met aanwezigheid. Ze geloven dat het verleden het verleden en dat we het niet kunnen veranderen, dus daarom is het ook niet belangrijk.

Zulke mensen proberen zonder twijfels kunnen doelen te bereiken en zijn vaak roekeloos. Deze mensen handelen makkelijk en wachten niet tot iemand ze verteld wat ze moeten doen. Daarom zijn ze assertief en zijn het grote leiders. Ze zijn niet bang om ergens verantwoordelijk voor te zijn. Ze kunnen constructief initiatief nemen. In extreme situaties kunnen ze onbezonnen zijn en leveren hun daden geen resultaat op.

vast ( b Stier e Leeuw h Schorpioen k Waterman )

De vaste kwaliteit is meestal bezeten door een persoon die de neiging heeft om zich aan regels te houden. Ook al kan het zijn dat deze persoon niet moedig genoeg is, hij is meedogenloos en vastbesloten. Hij heeft een sterke wil en is bestand tegen alle negatieve invloeden van buitenaf.

Derhalve kan gezegd worden dat deze kwaliteit een sterke innerlijke kracht heeft. Echter is het nogal impulsief, aangezien zulke mensen niet geduldig genoeg zijn. Het geduld ontbreekt ook als deze mensen gedwongen worden om ingrijpende veranderingen te doen. Zij geven de voorkeur om deze situaties te voorkomen.

Een van de belangrijkste dingen voor deze mensen is hun waarden en idealen, die ze bijna nooit opgeven. Ze zijn nauwgezet, soms zelfs eigenwijs en in extreme situaties zijn ze niet bereid om een deal te maken. Deze aard kan simpelweg niet dienen. In hun koppigheid zouden ze hardnekkig en verstokt kunnen zijn. Het is niet zo gemakkelijk om het keer op keer goed met hen op te gaan.

aanpasbaar ( c Tweelingen f Maagd i Boogschutter l Vissen )

De aanpasbare kwaliteit betreft flexibiliteit, elasticiteit en variabiliteit van een individu. Zulke personen hebben geen problemen om meerdere dingen tegelijkertijd te doen; maar het kan leiden tot een onvermogen om zich te concentreren op één ding.

Mensen met de aanpasbare kwaliteit hebben geen problemen om zich aan te passen aan elke situatie. Ze reageren met gemak snel en zijn empathisch, omdat ze ook proberen om populair te zijn. Daarom kunnen we zeggen dat de mening van andere mensen en de mensen zelf belangrijker zijn dan hun eigen idealen.

Een andere mogelijkheid, waar deze mensen goed in zijn, is hun natuurlijk vermogen om te improviseren. Zowel in hun privéleven als in hun werk. Daarom hebben ze een grote projectie om een erkende acteur of actrice te worden. Ze passen ook in banen waar operatieve besluitvorming nodig is.