1.10. 2018

Sterke en zwakke posities van planeten

Zoals u vast al weet wordt in de horoscoop elke planeet van het zonnestelsel geassocieerd met (en daarom geregeerd) een specifiek sterrenbeeld. De hemelbol is op zo’n manier verdeeld dat de zon heerst over de Leeuw en de maan over de Kreeft. Verderop regeert elk van de ‘traditionele’ planeten (planeten die eerder werden ontdekt – binnenplaneten van het zonnestelsel + Jupiter en Saturnus) twee sterrenbeelden, zoals deze: Mercurius regeert de Maagd en Tweelingen, Venus regeert de Stier en de Weegschaal, Mars regeert de Ram en de Schorpioen, Jupiter regeert de Boogschutter en Vissen en ten slotte regeert Uranus de Steenbok en de Waterman. ‘Nieuwe planeten’, die later werden ontdekt, werden als volgt toegewezen aan de sterrenbeelden: Uranus is verheven in Waterman, Neptunus is verheven in Vissen en Pluto is verheven in Schorpioen.

Sterke en zwakke posities van planeten

Daarom is de invloed van de planeten groter als ze hun tekens binnengaan. En omgekeerd is de invloed van een planeet verzwakt als het naar het tegenovergestelde teken beweegt. De Zon zal daarom verzwakt zijn in Waterman, de Maan in Steenbok. Maar in het geval van deze twee basisobjecten manifesteren de bewegingen in het tegenovergestelde teken zich niet erg aanzienlijk, gezien het feit dat ze zelf erg dominant zijn. Daarom is Mercurius verzwakt in Vissen en Boogschutter, Venus in Schorpioen en Ram, Mars in Stier en Weegschaal, Jupiter in Maagd en Tweelingen, Saturnus in Kreeft en Leeuw.

Het is dus noodzakelijk om meer aandacht te schenken aan deze sterke en zwakke planeetposities om een accurate interpretatie van de horoscoop te krijgen. Als u meer wilt weten over de positie van planeten in bepaalde tekens en hun impact, raden we u aan onze pagina Planeten te bezoeken, waar u bijvoorbeeld een grafiek kunt vinden van hun huidige positie in de lucht. U kunt ook de posities berekenen op de datum en het tijdstip van uw geboorte en dus uitvinden welke planeten uw karakter hebben gevormd.