Mercurius

Kenmerkt ons intellect en het vermogen om onszelf te uiten; beïnvloedt relaties en persoonlijke ontwikkeling.

Mercurius

Astrologisch gezien is Mercurius de kleinste planeet en de planeet die het dichtst bij de Zon staat. Het beweegt zeer dicht langs de zon. Daarom verschijnt het in dezelfde of naburige teken in de horoscoop. Het gaat nooit verder weg dan 30° van de Zon terwijl ze kan worden geobserveerd vanaf de aarde.

In de sterrenkunde staat Mercurius voor een soort brug tussen bewustzijn en bewusteloosheid. Het beschrijft waar we over praten – wat nauw verwant is met onze gedachten- maar ook de manier waarop we spreken en onszelf uiten. De belangrijkste factor hier is de toon als wel het volume en de snelheid van ons spreken. Het speelt ook een grote rol als het gaat om relaties – vooral familie gerelateerd. Bovendien heeft het invloed op ons verstand en de mentaliteit, omdat het wijst op onze manier van absorberen, verwerken en interpreteren van informatie.

Mercurius in Ram In deze periode zal uw denken beslissend en objectief zijn, wat een groot voordeel zal zijn voor het oplossen van elk... Mercurius in Stier In deze periode hebben we vaak de neiging om ons rationeel te gedragen en kalm proberen te blijven. Het lijkt dat emo... Mercurius in Tweelingen In deze periode zal u mondeling competent zijn, dus u zult een geweldige spreker zijn. U zult geen gebrek hebben aan ... Mercurius in Kreeft Uw oordeel kan deze dagen worden beïnvloed door uw emoties. Beide automatisch of onbewust. Het kan een nadeel zijn om... Mercurius in Leeuw In deze periode zult u geen problemen hebben in relaties. Beïnvloed door Mercurius wordt u zeer loyaal en zult u geen... Mercurius in Maagd U zal succesvol zijn in het omgaan met problemen in deze periode. U bent in staat om alles nauwkeurig te analyseren e... Mercurius in Weegschaal Als u in de buurt bent van twee mensen die een ruzie hebben in deze periode, dan zal het veel van u eisen om het slec... Mercurius in Schorpioen In deze periode kan een grote toevloed van mentale energie optreden. U zult in staat zijn om informatie zelfs te late... Mercurius in Boogschutter In deze periode zullen uw morele aspecten heel sterk zijn. Niet alleen vanwege dat wilt u optreden als een rechter, a... Mercurius in Steenbok In deze periode verlangt u ernaar om gerespecteerd te worden en zult u zich onrustig voelen als iemand denkt dat u ee... Mercurius in Waterman In deze periode bent u liever eerlijk. Ongeacht de omstandigheden – of het passend is of niet. U voelt een behoefte o... Mercurius in Vissen In deze periode zult u geen problemen hebben met non-verbale communicatie. U kunt uw gezichtsuitdrukkingen of de posi...