De Zon

Characterizes temperament, identity and the way others perceive you, it is your source of energy

De Zon

In termen van sterrenkunde is de Zon een ster die zich bevindt in het midden van ons zonnestelsel. Het maakt het leven op aarde mogelijk, want het geeft ons licht en warmte-energie. De Aarde is 150 miljoen kilometer van deze ster vandaan, maar ondanks dat, heeft de Zon de grootste impact op onze planeet.

Met betrekking tot de astrologie kunnen we zeggen dat de invloed van de Zon belangrijker is dan de stand van de sterren. Door middel van de Zon bepalen we de lente welke het begin van de Ram en de hele horoscoop aangeeft. Vandaar dat de Zon de omgang van elk teken van de Dierenriem bepaalt, die zijn vernoemd naar de sterrenbeelden. De constellatie is altijd langzaam in beweging, beïnvloedt door de precessie van de aarde. Echter zijn de seizoenen van het jaar, die afhankelijk zijn van de zon, veel belangrijker. Fundamenteel zouden we kunnen zeggen dat deze ster de leider is van de hele horoscoop.

De Zon staat symbool voor ons leven, de manier waarop anderen naar ons kijken en ons uiterlijk (in tegenstelling tot de maan, die de menselijke ziel en de geest weerspiegelt). Het wordt dus geassocieerd met ons ego, identiteit en nog veel meer. Het schetst ook hoe en waar we herkend worden door anderen en de manier waarop we onszelf zien. De positie van de Zon vormt het karakter van een persoon en zijn belangrijkste kenmerken. Het is verbonden met zelfvertrouwen, vitaliteit en vrijgevigheid. Het vertegenwoordigt ook de vader. We zou het kunnen uitleggen als een metafoor voor onze opgedane ervaring sinds onze vroege kindertijd tot onze volwassenheid dankzij onze biologische vader of onze ideale vader.

Thermische macht, licht en energie stroomt samen met de Zon in deze horoscoop; het stelt ons ook vrij van duisternis en schaduwen. Een individu ontwikkelt zich beter, heeft zelfkennis en is avontuurlijk. In tegenstelling raakt het ons ook op een slechte manier, het bevordert humeurigheid en trots.

De Zon in Ram In deze periode kunt u een enorme boost van energie verwachten, zowel in uw carrière als in uw relaties. Tenslotte zu... De Zon in Stier Deze periode kan erg voordelig voor u zijn. U zult meedogenloos en stabiel zijn als het gaat om uw mening. U handelt ... De Zon in Tweelingen Deze periode zal u geen rust geven. Een verlangen naar nieuwe informatie zal u voortbewegen. U kunt gezellig, intelle... De Zon in Kreeft Het kan voorkomen dat u emotioneler bent dan normaal. U ziet er erg vriendelijk, onbaatzuchtig en empathisch uit naar... De Zon in Leeuw Deze periode zal een grote hoeveelheid aan creatieve kracht en ook leidende vaardigheden geven. Het zal geen probleem... De Zon in Maagd U zult niet in staat zijn om nervositeit te weerstaan in deze periode. U zult zich misschien langzamer en meer onzeke... De Zon in Weegschaal Deze periode zal zeer serieus zijn voor u. U zult veel nadenken, zowel over uw daden als over uw gedrag, in sommige g... De Zon in Schorpioen Als gevolg van uw vechtlust kunt u gedachteloos of zelfs geobsedeerd zijn. Wees voorzichtig in de omgang met andere m... De Zon in Boogschutter U zult zeker gaan genieten van rust in deze periode. Uw stemming zal positief en optimistisch zijn. Uw gedrag in de m... De Zon in Steenbok Deze periode zal misschien een soort van vertraging zijn met betrekking tot uw ambities. U zult behoefte voelen om al... De Zon in Waterman U ziet er erg vriendelijk en sympathiek uit in deze periode. U zult geen problemen hebben terwijl u zich aanpast aan ... De Zon in Vissen Een van de belangrijkste functies in deze periode zal uw intuïtie zijn. U zult zeer empathisch en oplettend zijn, zod...