15.7. 2022

Sterrentijd en tropische astrologie

Is het u overkomen dat u uw sterrenkaart van persoonlijke basiskenmerken hebt berekend, en dat u verbaasd was dat die niet bij u past? Misschien is het tijd om het systeem van berekening van uw geboortehoroscoop te veranderen. Welkom bij de siderische astrologie!

Sterrentijd en tropische astrologie

Lang verhaal kort, het belangrijkste conflict tussen de tropische en de siderische astrologie ligt bij het begin van een astrologisch jaar dat plaatsvindt op de eerste graad van het teken Ram. De tropische dierenriem is een bewegende dierenriem dank zij zijn vaste datum van het begin van een astrologisch jaar dat is vastgesteld op 21 maart, de eerste lentedag. De eerste lentedag valt echter al 1700 jaar niet meer samen met de eerste graad van de Ram. Het siderische systeem is stabieler en nauwkeuriger omdat de eerste dag van het astrologische jaar geen vaste dag heeft, en het gebeurt altijd op de eerste graad van Ram.

Elk van de 12 dierenriemtekens heeft 30 graden die samen de cirkel van de geboortehoroscopen vormen. Door het verschil tussen de twee systemen die we beschreven, is er elke 72 jaar een verschuiving van 1 graad tussen de siderische en tropische horoscoop. En hoe beïnvloedt deze verschuiving uw geboortehoroscoop? Sommige van je planeten staan in een ander teken van de dierenriem dan je tropische horoscoop aangeeft. Dat betekent dat sommige van je persoonlijke aspecten kunnen botsen met wat je geboortehoroscoop zou suggereren. Neem bijvoorbeeld een verlegen persoon met een laag gevoel van eigenwaarde die een Mercurius in Ram heeft. Mercurius gaat over intelligentie, maar ook over communicatie met anderen, dus Mercurius in Ram zou suggereren een zeer veilige spraakzaam persoon. Maar kijkend naar zijn geboortehoroscoop berekend met behulp van het siderische systeem het, toont Mercurius in Vissen, die zeker past beter als Mercurius in Vissen suggereert een verlegen persoon met een zachte stijl van communicatie.

Misschien heb je ook gehoord over het 13de Dierenriemteken, Ophiuchus, dat in de siderische astrologie soms tussen Schorpioen en Boogschutter wordt geplaatst, tussen 29 november en 17 december. Van iemand die in dit sterrenbeeld is geboren, wordt gezegd dat hij zeer charismatisch en vriendelijk is, maar ook dat hij de neiging heeft om nogal manipulatief te zijn.

Je hoeft niet in Ophiuchus geboren te zijn om een reden te hebben om geïnteresseerd te zijn in siderische astrologie, want het is heel goed mogelijk dat siderische astrologie je een aantal van je aspecten kan laten zien en vertalen die je door je tropische geboortehoroscoop niet te zien zou krijgen.