26.5. 2016

Sterrenbeelden en gerelateerde lichaamsdelen

Astrologie heeft vastgesteld dat elk van de twaalf sterrenbeelden nauw verbonden is met de werking van een orgaan. De toegewezen gebieden van het lichaam zijn vanaf het hoofd tot aan de tenen in volgorde van de tekens: Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen. Bovendien heeft het ook invloed op onze emotionele staat en onze interesses in de verschillende aspecten van het leven. Het is verbonden met onze gezondheid en welzijn.

Sterrenbeelden en gerelateerde lichaamsdelen

Er zijn twee fundamentele betekenissen om erachter te komen welk deel van het lichaam door het sterrenbeeld wordt beïnvloedt.

Één verwijst naar het feit dat de gebieden aangestuurd worden door dezelfde zwakkere punten van de personen die behoren tot een bepaald sterrenbeeld en laat zien waar ze voorzichtig moeten zijn.

De andere betekenis verwijst naar de invloed van elk sterrenbeeld wanneer de maan in hen staat. Als voorbeeld regeert voor de Ram het bovenlichaam, bijvoorbeeld het hoofd. Daarom, als de maan in Ram staat, zegt de astrale invloed dat migraine en andere aandoeningen in de hersenen een hogere kans hebben om op te treden.

De Ram heerst zowel over het hoofd als andere organen in het hoofd, zoals de ogen. Elk leed bij dit sterrenbeeld reageert op het hoofd, dit zal hoofdpijn, neuralgie of hersenziekten veroorzaken. U zou moeilijk en stressvol werk moeten vermijden. Het is beter om tijd rustig te besteden.

De Stier heerst over de nek, de keel, de oren en het achterhoofd. De aandoeningen die voor kunnen komen in deze gebieden zijn struma, difterie, kroep en beroertes. Zoals elk teken altijd reageert op het tegenovergestelde, kunnen aandoeningen van de Stier ook constipatie en onregelmatige menstruatie veroorzaken. Wees voorzichtig met het inspannen van de keelspieren of met het oplopen van een verkoudheid en griep.

Het sterrenbeeld Tweelingen regeert de armen en de handen, longen en ook de bovenribben. Dit betekent dat aandoeningen die dit sterrenbeeld veroorzaakt longziekten, longontsteking, bronchitis of astma zijn. Breng meer tijd buiten door, in de frisse lucht, maar draag gepaste kleding voor het weer. Probeer geen zware voorwerpen te tillen.

De Kreeft regeert de slokdarm, de maag, de alvleesklier, de bovenste kwabben van de lever en de wervelkolom. Vandaar dat aandoeningen die de Kreeft produceert een slechte spijsvertering, gastritis, hoest, de hik, oedeem, hysterie en galstenen zijn. Effectief zullen behandelingen voor de benen zijn, als wel tandheelkundige behandelingen.

De Leeuw regeert het hart, het ruggenmerg en de aorta, waardoor de aandoeningen die de Leeuw veroorzaakt oprispingen, flauwvallen, een plaatselijke verwijding of uitstulping van de slagader zijn. Daarnaast ook kromming van de ruggengraat, aderverkalking en hartkramp, bloedaandrang, bloedarmoede en bloedverdunning. Vermijd spanning en stress. Behandelingen voor de ogen en benen zijn effectief.

De Maagd regeert de buikstreek, de lage kwabben van de lever en de milt. Daarom veroorzaken verdrukkingen bij de Maagd buikvliesontsteking, ondervoeding, tyfus, abnormale ophoping van lymfevocht en blindedarmontsteking. Een maagdieet wordt aanbevolen. Vermijd chirurgische ingrepen rondom de buikzone. Voetbehandelingen zijn effectief.

De Weegschaal regeert de nieren, de lumbale regio van de wervelkolom, het vasomotorisch centrum en de huid. Vandaar dat kwellingen bij dit sterrenbeeld vaak onderdrukking van de urine, ontsteking van de urineleiders, eczeem en andere huidziekten zijn. Vermijd blootstelling aan kou, zitten op de grond en rotsen. Voeding is erg belangrijk.

De Schorpioen regeert de blaas, urinebuis en geslachtsorganen, ook de endeldarm en de dalende dikke darm, het S-vormige gedeelte van de karteldarm, de prostaat en de nasale botten. Vandaar dat aandoeningen bij de Schorpioen neusverkoudheid en poliepen kunnen zijn, ook ziekten van de baarmoeder en eierstokken, vergroting van de prostaat, onregelmatigheden van de menstruatie kunnen ontstaan. Vermijd blootstelling aan kou en chirurgische ingrepen in dit gebied. Wees voorzichtig met seks, of vermijd het. Dieetadvies - eet minder pittig en zwaar voedsel, dit geldt ook voor groenten. Zwangere vrouwen moeten elke vorm van spanning vermijden.

De Boogschutter regeert de heupen en dijen, het dijbeen, de iliacale slagaders, aders en heupzenuwen. Vandaar dat aandoeningen die de Boogschutter produceert reuma en heupziekten zijn. Het is ook mogelijk dat botbreuken worden veroorzaakt door dit teken. Lever detox wordt niet aanbevolen, evenals een operatie aan aders en haarvaten. Vermijd lange wandelingen en inspanningen van de benen. Vermijd het eten van vet en zwaar voedsel.

De Steenbok regeert de huid en de knieën, maar het heeft ook een invloed op de maag, die wordt beheerst door het tegengestelde teken de Kreeft. Vandaar dat aandoeningen die de Steenbok produceert eczeem en andere huidziekten en spijsverteringsstoornissen zijn. Vermijd inspanningen, met name van de rug en botten als deze kwetsbaarder zijn geworden.

De Waterman regeert de enkels en de ledematen vanaf de knieën tot aan de enkels. Vermijd lange wandelingen, het inspannen van de benen en stress. Niet aanbevolen zijn - operaties en therapieën in de benen en gewrichten, evenals operaties van de zintuigen, in het bijzonder die van de ogen.

Het sterrenbeeld Vissen regeert de voeten en tenen. Het heeft ook een reflexeffect op de buikstreek onder beheer van het tegengestelde teken de Maagd. Vandaar dat aandoeningen onder dit teken de problemen en misvormingen van de voeten weergeeft. Het produceert ook een verlangen naar drank en drugs die kunnen leiden tot ontwenningsverschijnselen. Loop minder en draag alleen comfortabele schoenen. Het lichaam wordt gevoeliger, dus alles wat we naar binnenwerken (alcohol, cafeïne, en geneeskunde) kan een veel sterker effect geven.