25.10. 2016

Slangendrager

Als u geboren bent in de eerste helft van december of u kent iemand die dan geboren is, let dan op! Als u geïnteresseerd ben in astrologie, ongeacht uw geboortedatum, dan kan het ook interessant voor u zijn. Vooral als u dubbelzinnigheid heeft in de algemene kenmerken van elk teken.

Slangendrager

De Slangendrager is een constellatie tussen de sterrenbeelden Schorpioen en Boogschutter. De Zon heeft hier effect op in de periode van de eerste van december tot de achttiende. Vooral de Boogschutter betwijfelt of deze periode tot hem behoort, we hopen dit zo goed mogelijk te kunnen verduidelijken.

Onze Slavische voorgangers, Hindoe of Zarathoestra wisten in de oude tijd dat de Zon ook door deze constellatie gaat. Ze waren er ook van overtuigd dat mensen alleen op zichzelf konden vertrouwen als de goden werden genoemd als doof voor hun gebeden. De tijd dat de Zon door de Slangendrager gaat is de tijd dat scherpe test en geestelijke wedergeboorte. Het verbindt ons met het universum en andere werelden. De Slangendrager transformeert de energie van de Zodiac cirkel tot een spiraal, die vrije toegang geeft tot een nieuwe manier van ontwikkeling in plaats van de energie in de afgesloten cirkel.

De Aarde is een object van voorouderlijke beweging welke in lichte beweging om de as draait en welke ook impact heeft op de classificering van de astrologische tekens. Sinds de tijd dat de oude Babyloniërs de 12 tekens van de dierenriem verklaarden, is de lucht een beetje verplaatst en daardoor ook de Dierenriem.

De tijd waarop de Zon wordt bestuurt door de Slangendrager is een zes-weken-cyclus waarin mensen met een potentie voor veel energie en sterke intuïtie geboren worden. Ze worden vaak psychologen, genezers of mystici. Sommige van hen hebben een roeping om goede daden te doen op onze planeet en de anderen doen meestal het tegenovergestelde. Niets er tussenin. De Slangendragers zijn altijd tot in het extreme. Ze brengen ofwel vrolijkheid en geluk (als voorbeeld Satja Sái Bába) of ongeluk en tegenslag (Augusto Pinochet). Ze zijn extreem sterk of zwak, ze gedragen zich of wijselijk of totaal dwaas. Niet iedereen weet hoe ze hun gave moeten gebruiken. Ze moeten vaak alleen achterlaten of uitwissen om zich weer goed te voelen net zoals de Fenix uit het as en wordt het een nieuw en ander persoon.

Moeten we de Slangendrager in de Dierenriem opnemen of niet?

Zoals gebruikelijk zijn er twee opvattingen over dit onderwerp. Sommigen beweren dat de Slangendrager geen teken van de Dierenriem is, alleen een constellatie, dus het heeft niets te maken met de oude en huidige astrologie. Anderen proberen het tegendeel te bewijzen om de Slangendrager op te nemen in de astrologie en de gegevens aan te passen, als de Zon echt door elk teken gaat en haar reputatie kan herstellen.