3.6. 2020

Reflexologie - meer dan een voetmassage

Als je ooit een goede voetmassage hebt gehad, weet je zeker hoeveel het je lichaam en geest kan ontspannen. De belangrijkste reden waarom dit gebeurt, kan worden verklaard door reflexologie. Deze oefening gaat over het uitoefenen van druk op specifieke punten in het onderste deel van de voet, en vaak ook op de handpalmen en oren, om spanning, pijn en andere onaangename gevoelens te verminderen.

Reflexologie - meer dan een voetmassage

Reflexologie, geworteld in de traditionele Chinese geneeskunde, behoort tot een van de geneeswijzen van de traditionele Chinese geneeskunde, een geneeskrachtig systeem met een geschiedenis van duizend jaar. Volgens de principes ervan stroomt in het lichaam van ieder van ons de energie van Qi. Wanneer we onder stress staan ​​of worden blootgesteld aan negatieve emoties, wordt Qi op sommige plaatsen geblokkeerd, wat gezondheidscomplicaties veroorzaakt.

Gelukkig is het mogelijk om deze blokkades op te heffen met reflexologie. Er zijn punten op onze voeten en elk ervan is verbonden met een ander lichaamsdeel. Met hun compressie vindt de vrijgave van geblokkeerde energie plaats, waardoor het probleem wordt opgelost, of het nu gaat om het bewegingsapparaat, de psyche of een inwendig orgaan.

Wat zijn de meest voorkomende problemen die door reflexologie worden opgelost? We leven in een chaotische tijd waarin informatie zich sneller dan ooit verspreidt. Daarom voelen velen van ons van nature druk in verschillende aspecten van ons leven, of het nu gaat om werk, gezondheid of relaties. Het is geen wonder dat stress de belangrijkste reden is waarom mensen zich tot reflexologie wenden. Deze gevoelens zijn voornamelijk verbonden met de zonnevlecht en het daarmee verbonden reflexpunt bevindt zich in het midden tussen de gewrichten onder de duim en de pink.

Stress wordt echter niet alleen mentaal uitgedrukt. Op de lange termijn kan het zich ook fysiek manifesteren in de vorm van hoofdpijn en migraine. Je hoofd is gewoon zo belast dat je lichaam de denkprocessen probeert te stoppen op de enige manier die het kent - pijn. U kunt migraine verlichten door vanaf de bovenkant van de voet op het punt in de put tussen de botten van de duim en wijsvinger te drukken.

Gezondheidscomplicaties hoeven echter niet alleen stressgerelateerd te zijn. Het aantal mensen met spijsverteringsproblemen is enorm; daarom heeft reflexologie ook op dit vlak veel fans. Als je je maag op je gemak wilt stellen, druk dan op het binnenste deel van de voetboog, ongeveer tweederde van de hiel. Om de dunne darm te stimuleren, beweegt u lager naar het midden van de voetboog, terwijl de punt van de dikke darm zich in het bovenste deel van de hiel bevindt.

Er zijn veel problemen die via reflexologie kunnen worden aangepakt. Als u een thuistherapie wilt, zoek dan een reflexologiekaart die u zal helpen de juiste plekken te vinden en daardoor uw gezondheid en algehele levenskwaliteit verbetert.