1.2. 2021

Meditatie

Meditatie is ??n manier om te werken aan de geest en zelfkennis. Het leert ons innerlijk vrede en harmonie vinden, het is effectief in het reduceren van stres en spanning. Andere effecten zijn het verbeteren van je concentratievermogen en het helpt om onbeduidende problemen van het alledaagse leven te verwijderen. Het is een ontmoeting met jezelf, je echte zelf leren kennen. Het helpt ons onze geest te beschermen voor negatieve invloeden.

Meditatie

De innerlijke vrede die meditatie opwekt in ons, zal ons ruimte geven voor een vol en bewust gevoel van lichaam en geest en het verdiept de bewust aanpak van onszelf, dit verbetert alle aspecten in het leven.

Van een bepaald standpunt, kan meditatie een wandeling in de natuur zijn, een romantisch moment met uw partner, of een moment op jezelf met een glas wijn. Het is een toestand waar we volledig bewust worden van het huidige moment. Op dat moment is er niets dat parallel in ons hoofd loopt en ons afleid van deze ervaring. Maar er zijn verschillende types en beoefening, over de populairste zal je in de volgende paragrafen lezen.

Vipassana

Vipassana meditatie is een van de oudste meditatie technieken die uit Indi? komt. Het focust op de volle verbinding van de geest met het lichaam en elimineert mentale onzuiverheden. Door deze methode te gebruiken, leren we de wetten van onze geest te verstaan. We zullen begrijpen waarom we op bepaalde dingen reageren en wat voor gevoelens het in ons opwekt. Het zal ons helpen om ons te ori?nteren in onze gedachten en hun de betekenis ervan, hierdoor kunnen wij ze controleren en in de juiste richting sturen.

Slaap meditatie

Dit type van meditatie is interessant omdat het gaat over een persoon die in een ?Yoga slaap? zit, dit is de staat tussen waakzaamheid en slaap. In deze staat, komt het lichaam volledig tot rust maar ben je mentaal nog bij bewustzijn. Het verschil tussen slaap en slaap meditatie is dat je geest nog wakker is tijdens deze techniek. Je kan dit bereiken met behulp van rustgevende muziek.

Transcendentale meditatie

Transcendentale meditatie helpt bij het verwijderen van stres die zich opgebouwd heeft en verbeterd de mentale en fysieke conditie. Veel wetenschappelijke studies hebben bewezen dat het kan helpen met het hart in een goede conditie te houden, bloeddruk te verlagen en kan zelfs cardiovasculaire ziektes kan voorkomen. Het wordt 20 minuten in de ochtend en 20 minuten in de avond uitgevoerd met een mantra geluid. Transcendentaal mediterend verschilt van andere technieken, waar het niet draait om je hoofd volledig leeg te maken, maar enkel te kijken naar de gedachten die komen en gaan.

Begeleide meditatie

Deze meditatie neemt plaats onder begeleiding van een expert en focust op specifieke dingen en gevoelens of ervaringen. Het kan ook thematisch zijn en kan in groep uitgevoerd worden. De methode van begeleidt mediteren kan ook helpen met het verwijderen van blokkades die we cre?ren in ons leven.