1.10. 2017

Astrologie en temperament

In de psychologie, zoals u ongetwijfeld weet, worden vier fundamentele temperamenten gedefinieerd: sanguinische, flegmatische, cholerische en melancholische temperament. Een normale psycholoog die niet bekend is met een individu, is meestal afhankelijk van persoonlijkheidstests. Terwijl een astroloog in staat is om psychofysische functies van een persoon te bepalen door gewoon te kijken naar hun persoonlijke horoscoop. De enige informatie die nodig is: de exacte tijd en plaats van geboorte van het individu.

Astrologie en temperament

De sleutel tot het individuele psychofysische onderzoek is de positie van hun oplopende sterrenbeeld (stijgende teken – op het moment van geboorte). Het is ook duidelijk vastgesteld dat elk van de vier temperamenten overeenkomt met een specifiek element (dus een drie-eenheid van sterrenbeelden dat elk element vertegenwoordigt).

Cholerische temperament komt overeen met het element vuur, dat wordt vertegenwoordigd door de tekens: Ram, Leeuw en Boogschutter. Dit temperament wordt gekenmerkt door impulsief gedrag en overmatig reageren. Het voordeel is dat deze persoon bestand is tegen invloeden van buiten, hoewel het nadeel is dat deze weerstand slechts tijdelijk is. Daarom is een dergelijk persoon meestal heetgebakerd.

Sanguinisch temperament wordt vertegenwoordigd door het element lucht en de sterrenbeelden zijn: Tweelingen, Weegschaal en Waterman. In het algemeen reageren deze personen vaak snel, maar zwak en korte termijn. Het grote voordeel van een dergelijk temperament zijn sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden. Het nadeel is labiliteit.

Flegmatisch temperament komt overeen met het element van water, waarvan de tekens zijn: Kreeft, Schorpioen en Vissen. Deze individuen hebben behoefte aan sterke stimulans om te reageren. De reactie komt langzaam, maar is sterk en duurt lang. De voordelen van dit temperament zijn mindfulness, empathie en artistiek talent. Aan de andere kant kan emotionele afhankelijkheid een nadeel zijn.

Melancholisch temperament wordt gevormd door het element van de aarde. De bijbehorende tekens zijn: Stier, Maagd en Steenbok. De voordelen van deze individuen zijn het gevoel voor een praktisch leven en persistentie. Het nadeel is echter omslachtigheid en trage reactie. Daarom hebben deze individuen een sterke en lange-termijn stimulans nodig om te reageren.