19.10. 2015

Astrologie en relaties

Zoals we weten is de astrologie een wetenschapsveld dat de fenomenen in het universum beschrijft en verklaart. Door de geschiedenis heen hebben vele culturen geprobeerd met behulp van de sterren, planeten enzovoort de toekomst te voorspellen. Astrologie onderzoekt vooral de relatie tussen de Aarde (en het leven hierop) en de planeten of andere hemellichamen die in het zonnestelsel gevonden kunnen worden.

Astrologie en relaties

Een veel voorkomend onderwerp van belangstelling is, bijvoorbeeld, de maan en hieraan verbonden fenomenen (zoals vloedgolven), maar het heeft ook invloed op de menselijke psyche en relaties. Wanneer het om relaties gaat, is deze sectie een stuk ingewikkelder.

Er zijn een groot aantal factoren die invloed hebben op menselijke relaties - of het nu relaties tussen partners, vrienden of op de werkplek zijn. Het mag dus duidelijk wezen dat de astrologie zelf hen niet goed kan definiëren. Maar met behulp van de positie van de planeten en andere aspecten kan het wel hun aannames definiëren. Dankzij de sterren en horoscopen kunnen we bijvoorbeeld de neiging van de relaties tussen twee mensen en hun perspectief voor de toekomst bepalen, als we weten wat hun sterrenbeeld is. Zo weten we dat, als Venus in een negatief aspect blijft, mensen die in Taurus zijn geboren de neiging hebben om agressief te zijn, dus het kan moeilijk zijn om met hen om te gaan.

Een van de grootste factoren die onze relaties beďnvloeden is genetica. Of we het nu leuk vinden of niet, we hebben nu eenmaal bepaalde gegevens die in onze genen gecodeerd zijn. Deze informatie beďnvloed niet alleen onze lichaamsbouw, maar ook ons gedrag. Evolutie is verantwoordelijk voor een bepaald model aan moderne relaties (hoewel het vroeger anders was). Wanneer de relaties van dit model, als gevolg van diverse omstandigheden, afwijken, kan geen van de betrokken partijen tevreden zijn. Dit betekent dat ze zich niet gedragen zoals het hun genetische informatie is voorgeschreven. Hier kunnen astrologie en horoscopen ingrijpen. Hierdoor kunnen individuen instructies of advies over hoe ze zich in specifieke situaties moeten gedragen krijgen, zodat de verhoudingen in harmonie blijven.

Horoscopen kunnen je ook helpen de basisprincipes te begrijpen van hoe je aan hand van de positie van de planeten het lot van andere mensen bepaalt, voorspelt en begrijpt en vervolgens een geschikte partner kiest. Maar eerst moet je jezelf te begrijpen. Stel je eigen doelen die jou zullen bevredigen en richt je op hen. Als je niet tevreden bent, kunnen de mensen om je heen het ook niet zijn. Om het samen te vatten. Als je in een harmonieuze relatie wilt leven en in staat wilt zijn om van alle kansen die zich voordoen te profiteren, moet je de principes van wat je moet veranderen of wat je wilt bereiken kennen. Dat is waar astrologie van nut kan zijn.