15.4. 2022

Vruchtbaarheid - kent u uw maancyclus?

De natuurlijke conceptiemethode is een methode die is geïntroduceerd door een Slowaakse arts en psychiater, Dr. Eugen Jonas. Deze methode wordt gebruikt om de vruchtbare dagen van een vrouw nauwkeurig te voorspellen op basis van de stand van de maan en de zon ten opzichte van de aarde. Sinds de uitvinding is bewezen dat deze methode zeer doeltreffend is en honderden vrouwen heeft geholpen.

Vruchtbaarheid - kent u uw maancyclus?

Dr Jonas ontwikkelde deze methode in de jaren 1950. Hij had een grote belangstelling voor astrologie en hij was ervan overtuigd dat een gebeurtenis als het verwekken van een kind geen toeval is en dat dit moet gebeuren volgens bepaalde regels en principes die verband houden met de planeetstanden op het gegeven moment. Dr Jonas geloofde dat het begrijpen van deze regels ons een techniek kan geven om vruchtbare dagen nauwkeurig te voorspellen en deze veronderstelling motiveerde hem om zijn latere studies te doen.

Na jarenlang laboratoriumonderzoek kwam Dr Jonas met een verrassend resultaat: elke vrouw heeft twee onderling onafhankelijke vruchtbaarheidscycli. De eerste is een hormonale cyclus, en de vruchtbaarheidsdagen vinden plaats tijdens het tijdstip van de ovulatie. De tweede, de maancyclus, is afhankelijk van de maancyclus en het vruchtbare moment vindt plaats wanneer de maan en de aarde en de zon dezelfde hoek vormen als op het moment dat de vrouw werd geboren. Daarom is het Maanconceptiemoment een moment waarop de Maan zich in precies dezelfde maanfase bevindt als ten tijde van haar geboorte.

Het is een tijd van zeer hoge vruchtbaarheid, en als een vrouw deze methode wil gebruiken, dan moet zij geslachtsgemeenschap hebben in de 24 uur voorafgaand aan dit moment. In het algemeen passen de Maanconceptiemomenten niet bij het tijdstip van de ovulatie. In feite wordt gezegd dat een vrouw vruchtbaarder is tijdens deze momenten dan tijdens haar ovulatie. Echter, wanneer de twee cycli elkaar overlappen, d.w.z. wanneer een vrouw ovuleert tijdens haar Lunar Conception moment, dan zijn de kansen om zwanger te worden extreem hoog.

Dr Jonas methoden omvatten ook een voorspelling van het geslacht van het toekomstige kind. Dit hangt af van het feit of de Maan zich tijdens de conceptie in het mannelijke of vrouwelijke Zodiak teken bevindt, waarbij aarde- en watertekens vrouwelijke tekens zijn en vuur- en windtekens mannelijke tekens zijn. Er is geen onderzoek gedaan naar hoe nauwkeurig de geslachtsvoorspellingstechniek is; maar de Natuurlijke Conceptie Methode zelf heeft in de loop der decennia een nauwkeurigheid van meer dan 98% laten zien, dus het onderzoeken van de maancycli kan voor veel vrouwen zeker nuttig zijn.