1.3. 2017

Maanstanden

De Maan en zijn standen hebben de Aarde al sinds haar ontstaan begeleid. Het is ook een van de eerste astronomische verschijnselen in de lucht die door mensen is opgemerkt. De verandering van de standen van de maan werd ook gebruikt voor eenheden van tijdsmeting. Een maancyclus (= wanneer alle standen hebben plaatsgevonden) duurt ongeveer 29,5 dagen, wat ongeveer een-twaalfde van een jaar betreft. De standen van de maan worden onderverdeeld in verschillende groepen (gewoonlijk 4 of 8). De belangrijkste posities van de maan, in termen van de horoscoop, zijn met zekerheid de Volle Maan en de Nieuwe Maan.

Maanstanden

Volle manen 2024

23.5. 2024  15:55Boogschutter   22 '
22.6. 2024  03:10Steenbok   01 '
21.7. 2024  12:19Waterman   08 '

Nieuwe manen 2024

8.5. 2024  05:24Stier   19°26 '
6.6. 2024  14:40Tweelingen   18°11 '
6.7. 2024  00:59Kreeft   16°27 '

Maan kalender

1. De Nieuwe Maan

Bij deze stand is de maan precies tussen de aarde en zon – wat betekent dat de zon en de maan zijn gevestigd in hetzelfde sterrenbeeld. Deze fase is bijzonder belangrijk op het gebied van gezondheid. Het is ook het perfecte moment om een nieuw project en activiteiten te starten. Anderzijds kan de geest en het immuunsysteem gedurende deze periode verzwakt zijn. Ziekten kunnen erger worden en het risico op verwondingen en ongevallen neemt toe.

2. Eerste Kwartier

Deze stand van de maan symboliseert rijping. Uw lichaam wordt sterker en daarom is het essentieel om te zorgen voor de noodzakelijke voedingsstoffen. Wonden en verwondingen genezen goed in deze periode (maar met de naderende Volle Maan, neem dit vermogen ook weer af). Als het gaat om de horoscoop wordt deze fase ook gerelateerd aan verkenning en het vinden van uzelf, evenals het verwerven van financiële zekerheid.

3. Volle Maan

De Volle Maan is de enige positie waarin het gehele oppervlak van de maan wordt verlicht. De zon en de maan staan nu tegenover elkaar en we kunnen duidelijk de kracht voelen. Mensen hebben vaak last van slapeloosheid, humeurigheid of in het algemeen een slechte psychische toestand. Wonden en verwondingen bloeden sterker in deze periode. Hun genezing vertraagt ook, voornamelijk als gevolg van een trager metabolisme. Het is niet aan te raden om in deze periode een operatie te ondergaan.

4. Derde Kwartier

Gedurende deze periode zal de maan afnemen. Dit is het perfecte moment om af te vallen. Metabolisme is nu sneller en het lichaam reinigt zichzelf ook. Bovendien maakt deze fase van de maan ons meer actief. Genezing van operaties en wonden gaan ook goed. Huishoudelijk werk gaat ook vlot in deze periode. Daarom kan er in het algemeen gezegd worden dat deze fase van de maan is gevuld met positieve energie.