1.3. 2018

Indianen Horoscoop

De Indiaanse horoscoop is gebaseerd op een ander principe dan we gewend zijn – het karakteriseert dierkenmerken aan mensen. Het komt voort uit groot respect voor de natuur. Het laat zien welke zichtbare (en ook verborgen) eigenschappen we kregen op de dag dat we werden geboren en die we de rest van ons leven zullen dragen. De Indiaanse horoscoop, zoals die van ons, is verdeeld in twaalf delen – twaalf totems in de vorm van dieren. Overeenkomstig met uw geboortedatum ontdekt u met welk soort u zich kunt identificeren.

Indianen Horoscoop

Valk (21 maart – 19 april)

In de legendes symboliseert de Valk altijd macht, lucht, waardigheid en nobelheid.

Mensen geboren onder Valk zijn dapper en hebben geweldige observatievaardigheden. Ze kunnen ook gebruikmaken van hun creativiteit en wijsheid. Dat maakt hen onder andere natuurlijke leiders die anderen onbewust volgen. Deze individuen komen echter zelden tot een compromis. Als ze iets willen bereiken zijn ze niet bang voor obstakels en willen ze het meteen. Daarom kan er een probleem ontstaan als ze een persoon met gelijke autoriteit tegenkomen.

Bever (20 april 20 – 20 mei)

Indianen geloven dat bevers magische eigenschappen bezitten. Hoe zou het anders mogelijk zijn om zo perfect en precies te zijn als het gaat om hun bouwvaardigheden.

Mensen geboren onder de totemdier de Bever zijn meestal actief en helder, maar ook vriendelijk. Ze zijn gelukkig in een vertrouwde omgeving, omdat ze zich daar veilig voelen. In hun carrière zijn ze hardwerkend, volhardend en wijken ze niet van het pad dat ze hebben genomen. Er kunnen problemen optreden wanneer de Bever zich teveel met iets bezighoudt. Op zulke momenten zijn ze zich niet meer bewust van hun omgeving.

Hert (21 mei – 20 juni)

Deze heer van de bossen is altijd als een heilig dier beschouwd. Bovenal vertegenwoordigd het vitale kracht, wijsheid en nobelheid.

Mensen geboren met hert als totem zijn nobel, maar ook zachtaardig en gevoelig. En het belangrijkste ding over hen is dat ze zowel kunnen geven als nemen. Ze hebben geen problemen met het ontmoeten van nieuwe mensen en lijken charmant voor hun omgeving. Dat leidt helaas soms tot zelfgenoegzaamheid en oppervlakkigheid in relaties. Aan de andere kant zorgen hun uitstekende communicatievaardigheden ervoor dat ze goede diplomaten zijn.

Specht (21 juni – 21 juli)

Voor de indianen was de Specht het symbool van liefde, nederigheid en zelfloosheid. Volgens de legendes waren het krachtige genezers.

Een persoon met de karakteristieke eigenschappen van de Specht is meestal een zeer loyale en een toegewijde vriend. Ze zijn erg verstandig en medelevend. Ze helpen anderen met buitengewoon geduld, vaak ten koste van zichzelf. In termen van relaties kan hun buitensporige zorg in sommige gevallen nogal ongewenst zijn. Echter kan de Specht zichzelf niet helpen, hun acties worden geleid door hun gevoelens.

Zalm (22 juli – 21 augustus)

In de natuur is de zalm een geweldige krijger. Indianen denken hetzelfde over mensen die onder dit totemteken geboren zijn.

Deze individuen eren wijsheid. Ze hebben een groot charisma en daarom zijn ze betrouwbaar en sympathiek voor anderen. Ze hebben een enorm zelfvertrouwen en zijn natuurlijke leiders. Ze leven ten volle en ervaren hun relaties heel intens. Ze verkiezen eerlijkheid boven alles. Als ze oneerlijkheid of een oneerlijke manieren tegenkomen, dan wordt er snel een einde aan gemaakt.

Beer (22 augustus – 21 september)

Voor Indianen is de Beer het heiligste dier, het is de bewaker van de bossen. Het is een symbool van enorme kracht en onversaagdheid.

U zult waarschijnlijk op het eerste gezicht de mensen die in deze totem zijn geboren niet herkennen. Ze laten niet zien wat ze in zich hebben. Als ze echter in de problemen komen, wordt hun verborgen kracht gewekt. Aan de andere kant gaat deze kwaliteit vaak gepaard met koppigheid. Beren zijn meestal ook zeer persistent, daarom kunnen ze geweldige leraren worden.

Kraai (22 september – 22 oktober)

De Kraai is, in tegenstelling tot andere vogels, heel schoon en brengt nooit ziektes over. Dit is waarschijnlijk de reden waarom helende vermogens aan hen werd toegeschreven.

Deze mensen zijn heel sereen. Hun leven is vaak eenzaam, maar op het juiste moment kunnen hun sociale vermogens worden onthuld. Kraaien hebben geen haast, ze overdenken eerder hun antwoord. Ze houden van reizen en het is mogelijk dat ze zich in het buitenland vestigen. Ze zijn bestand tegen alles dat hun vrijheid zou kunnen beperken.

Slang (23 oktober – 22 november)

De Slang is in de Indiaanse cultuur een symbool van grote wijsheid en intuïtie, zelfs met bovennatuurlijke krachten.

Individuen die geboren zijn onder de totem van de Slang zijn eerlijk en recht door zee. Ze zijn niet dol op materiële waarden, noch op compromissen of excuses. Ze kunnen alleen twee tegenhangers zien (bijvoorbeeld goed en kwaad) en niets daartussen. Deze mensen zijn zeer vasthoudend als ze hun doel najagen. Soms zijn ze echter humeurig.

Uil (23 november – 21 december)

De Uil kan heel mysterieus zijn. Aan de ene kant is het een symbool van wijsheid en goedheid, aan de andere kant wordt het geassocieerd met tegenslagen.

Mensen die de Uil als totem hebben staan open voor alles wat nieuw is, zijn eerlijk en hebben een sterke wil. Vaak offeren deze individuen zichzelf op voor anderen, zelfs ten koste van zichzelf. Ze kunnen een geheim bewaren en daarom wendt hun omgeving zich tot hen met vertrouwen. Het persoonlijke leven van de Uil is echter vaak ontregeld en zal problemen in de liefde niet vermijden. Hun zwakte is trots.

Gans (22 december – 19 januari)

In de Indiaanse legenden is de Gans het symbool van energie, ijver en ambitie.

Mensen die onder de totem van de Gans geboren zijn, hebben dezelfde kwaliteiten. Ze zijn in staat om hun omgeving te verrassen met hun toewijding en kracht. Deze individuen kunnen zowel succesvolle atleten als zakenmensen zijn. Er is echter een nadeel voor hen – omslachtigheid. Ze zijn vaak niet in staat om effectieve reacties te geven op spontane gebeurtenissen en snelle beslissingen. Ze zijn vaak ook emotioneel gesloten.

Otter (20 januari – 18 februari)

Indianen beschouwden de Otter als een symbool voor iets nieuws, positieve verandering en hoop.

Mensen geboren onder de totem van de Otter zijn enthousiast, vitaal en hardwerkend. Ze zijn niet bang voor obstakels – ze zien ze als kansen of uitdagingen. Ze behouden in elke situatie een gevoel voor humor en vormen daarom zelfs in moeilijke tijden ideale metgezellen. De Otter heeft echter een enorm nadeel als het gaat om relaties – ze kunnen niet tegen onrecht en bovendien hebben ze de neiging jaloers te zijn.

Wolf (19 februari – 20 maart)

Hoewel de Wolf in sprookjes wordt beschouwd als het teken van het kwaad, is het in de Indiaanse mythologie een zeer heilig dier.

Mensen die geboren zijn onder deze totem zijn op het eerste gezicht zachtaardig en verlegen. Ze zijn emotioneel en liefde is voor hen erg belangrijk. Op zijn best is elke Wolf aardig, genereus, maar ook gepassioneerd. Als ze echter worden afgewezen lijden ze veel en kunnen ze in sommige gevallen zelfs wraakzuchtig zijn. Ze hebben de neiging te ontsnappen in hun fantasie om zichtzelf te beschermen tegen negatieve effecten van de buitenwereld.